Lumitöitä! Niitä on todellakin riittänyt tänä talvena. Aamut alkavat sillä, kun autot kaivetaan esiin hangesta töihin lähtiessä. Lumi ja sääolojen vaihtelut aiheuttavat haastetta niin kodeissa kuin työmaillakin.
Sääsuojan alla ei lunta lapioida, katolta kylläkin
Vaikka sääsuojan alla työskentely jatkuu tehokkaana ja ilman lumitöitä, tulee kuitenkin huolehtia siitä, että lumen poistaminen sääsuojan päältä tehdään huolellisesti.
Sääsuojien lumikuormat on määritelty standardissa SFS-EN 16508, ja siinä asetetut vaatimukset on meillä suunnittelussa otettu huomioon. Jo suunnitteluvaiheessa tulee huomioida myös, miten ja minne lumet pudotetaan ja kuinka kulku sääsuojalle sekä liikkuminen sääsuojalla tehdään turvallisesti, esimerkiksi lumilippojen avulla. Lumi on pudotettava paikkaan, jossa se ei aiheuta ohikulkijoille vaaraa ja alue on eristettävä asianmukaisesti.
Lumimäärän seurannasta sovitaan ennakkoon
Ennen sääsuojan asennusta sääsuojan toimittaja ja käyttäjä sopivat, miten lumikuormia seurataan ja kuinka lumenpudotus hoidetaan. Sääsuojan tilaajan vastuulla on seurata lumimäärän kertymistä sääsuojan päälle ja tarvittaessa hoitaa lumenpudotus tai tilata se palveluna.
Meillä Ramirentillä henkilöstöä koulutetaan säännöllisesti, ja tänäkin talvena on järjestetty lukuisia lumenpudotuskoulutuksia ympäri Suomen. Koulutuksissa käydään läpi muun muassa turvallinen kulku ja liikkuminen sääsuojalla sekä putoamissuojainten ja muiden turvallisuusvälineiden käyttö.
Rakennustelineen ja sääsuojan huolto-ohje
Sääsuojan kunto tarkistetaan viikoittain sääsuojan mukana tulevan Rakennustelineen ja sääsuojan huolto-ohjeen mukaisesti, joka toimitetaan sääsuojan tilaajalle. Ohje kertoo viikoittain tarkastettavat asiat telineestä ja sääsuojasta. Myös viikkotarkastuksen voi ostaa Ramirentiltä palveluna.